Menü Bezárás

TOP3 legolvasottabb cikkeink

Legolvasottabb cikkeinkből kiválogattuk Önnek a TOP3-at, ezeket olvasták az elmúlt időszakban a legtöbben:

Társasházak törvényességi felügyelete – LETÖLTHETŐ IRATMINTÁVAL

Az ilex-iratmintak.hu mai szakértői cikkében, a legújabb internetes kutatások alapján a közösképviselőket és társasházkezelőket legjobban foglalkoztató jogi intézményről a társasházak törvényességi felügyeleti eljárásáról szóló szabályokat foglalja össze dr. Viktor Éva ügyvéd, a Társasházi és Ingatlan Jogi Divízió együttműködő partnere, s a témához egy iratminta is csatolásra került: Nyilatkozattétel törvényességi eljárásban (társasházi) 2019.

Tovább a teljes cikkre >>

A fizetés nélküli szabadság szabályai – ÚJ LETÖLTHETŐ IRATMINTA

Az ilex-iratmintak.hu mai szakértői cikkében, egy nem túl gyakran igénybe vett, ezért nem is annyira közismert munkajogi jogintézmény: a fizetés nélküli szabadság szabályait foglalja össze dr. Bogdány Beáta ügyvéd, a Társasházi és Ingatlan Jogi Divízió együttműködő partnere, s a témához egy tájékoztatás munkavégzési kötelezettség alóli mentesítéséről iratminta is letölthető.

Tovább a teljes cikkre >>

Üzletrész elidegenítésének szabályai – ÚJ LETÖLTHETŐ IRATMINTA

Az ilex-iratmintak.hu mai szakértői cikkében, nemcsak a jól ismert üzletrész átruházási típus:  ellenérték fejében történő átruházás, de további 3 olyan tulajdonjog-átszállást eredményező esetkör jogi szabályozási hátterét is ismerteti a cikk írója, dr. Bogdány Beáta ügyvéd, a Társasházi és Ingatlan Jogi Divízió együttműködő partnere, mint az üzletrész ajándékozás útján történő elidegenítése, vagy amikor az örökhagyó a tulajdonát képező üzletrészről rendelkezik halála esetére – a cikkhez 4 iratminta is letölthető.

Tovább a teljes cikkre >>

dr. Bogdány Beáta ügyvéd

dr. Bogdány Beáta ügyvéd

Társasházi és Ingatlanjogi Divízió
iLex Systems Zrt.